Marlayne

Biografie

Natuurlijk betekende de deelname aan het Eurovisie Songfestival (29 mei 1999 in Jeruzalem) de doorbraak van Marlayne als solo-zangeres. Een doorbraak die gestalte kreeg toen ze enkele maanden eerder met het aanstekelijke "One Good Reason" met overgrote meerderheid het Nationale Songfestival won. Ze gaf op het moment supreme een prima performance voor het oog van honderden miljoenen tv-kijkers, en eindigde op de achtste plaats.

Als dochter van Rein van den Broek, trompettist en bandleider van de in de jaren zeventig razend populaire formatie Ekseption, raakte ze al vroeg in de ban van de muziek. Ze nam piano lessen en op haar zestiende begon ze zelf liedjes te schrijven. Na de havo studeerde ze op het conservatorium voor de opleiding zang, lichte muziek. Ze bleek een goede leerling, stak veel op van docenten als Greetje Kauffeld en Humphrey Campbell en rondde de studie een jaar eerder dan gepland af. Cum laude!

Marlayne deed nog tijdens haar studie ervaring op in studio's als sessiezangeres voor jingles, commercials en in achtergrondkoortjes. Dat bracht haar bij de Frogettes, het koor dat René Froger begeleidde bij zijn concerten. Voor het eerst mocht ze een beetje aan het sterrendom ruiken. Na tien keer Ahoy en tweemaal de legendarische Kuip-concerten met Froger stapte ze over naar een andere nationale grootheid, Ruth Jacott. Na twee zeer leerzame theaterseizoenen achtte Marlayne de tijd rijp om haar vleugels uit te slaan.

Dankzij het Songfestival kent iedereen in Nederland - en daarbuiten - Marlayne als een professionele, gedreven zangeres, die overduidelijk houdt van haar vak. Een veelzijdige zangeres bovendien, wat ze bewijst in het romantische, Nederlandstalige duet "Ik kan 't niet alleen" met Gordon. Een single die de nationale hitlijsten haalde.

In 2001 wordt Marlaynes eerste cd-album "Meant To Be" uitgebracht. Op het album staan naast diverse eigen composities ook nummers van internationaal hoog aangeschreven namen, waaronder een nummer dat zij samen met Ali Thomson schreef.

Eigenlijk bijna per ongeluk komt Marlayne terecht bij een screentesst voor het tv programma "Hou m vast" dat ze samen met Ellemieke Vermolen presenteert bij de opening van het commerciele station V8. Naast haar grote liefde voor het zingen ontdekte Marlayne dat ook presenteren dicht bij haar ligt. Na haar start bij V8 werd zij gevraagd voor het RTL4 programma De Draad Kwijt. Ook voor RTL4 presenteerde Marlayne een aantal items voor Staatsloterij Magazine. Hierin ging zij onder andere op bezoek bij de Kerstman in Finland en maakte zij life style blokjes vanuit diverse steden.

Winter 2002 -voorjaar 2003 presenteerde Marlayne dagelijks het vakantie-journaal voor D-Reizen bij SBS6. En is zij te zien met optredens bij diverse televisie-programma's en gastoptredens bij collega-artiesten. Voor radio 2 presenteerde zij samen met Roel Stoeltie het voorprogramma van het Nationale Songfestival vanuit een bomvol Ahoy! Sinds september 2003 heeft Marlayne het SBS6 presentatie-team van Hart van Nederland en Shownieuws versterkt.
Bij SBS6 krijgt ze meer programma's die allemaal succesvol zijn. Zoals "Van Rommelzolder tot Droomhuis" en "De Afvallers XXL". Vanaf medio Augustus 2010 is daar het dagelijkse programma "Huizenjacht" bijgekomen, dat ze samen met Nance, Tooske en Ellemieke presenteert.

Naast het presenteren treedt Marlayne nog regelmatig op in het land met haar eigen band, maar ook met "The 80's Ladies (duo met Esther Hart) en met The Eurostars (oud-songfestival deelnemers met o.a. Franklin Brown & Maxine en Mandy Huydts)
Ook heeft zij in 2005 de theatertour "It takes 2" , met o.a. Hans Vermeulen en Rocq-E Harrel geproduceerd en heeft ze getourd met Hans Vermeulen in "Decades"(2009/2010).

Sinds Oktober 2011 organiseert Marlayne samen met haar man Danny iedere 3e zondag van de maand een super-Jamsessie in Restaurant Maal 3 in Amstelveen (van Oktober t/m Mei) met een geweldige Live Band en muzikale gastartiesten.

vanaf 26 Augustus 2013 presenteert Marlayne het programma "The Biggest Loser Holland" op SBS 6

Per 21 Oktober 2013 is het programma "Show Vandaag" iedere werkdag te zien op SBS 6.
Marlayne en Kees Tol zijn als presentatieduo te zien op de vrijdag, van 17.30 uur tot 18.30 uur.
de andere dagen presenteren Cynthia Abma en Beau van Erven Dorens.

In 2015 Presenteerde Marlayne het programma VT Wonen Doe-het-zelf, in dit klusprogramma hielp Marlayne koppels bij het klussen en opnieuw inrichten van hun woning en stak daarbij ook zelf de handen uit de mouwen.

Regelmatig Organiseert Marlayne samen met haar man Danny "Tribute Concerten" in de North Sea Jazz Club in Amsterdam, samen met Gastsolisten en een waanzinnige Band o.l.v Danny Sahupala.

Op dit moment werkt ze aan haar tweede solo album.

Tevens verzorgt ze Master-Classes aan de pop-academie van Enschede.